536

Crematorium Siesegem

The landscape vision for the Siesegem crematorium is conceived as a spatial work that should support people threw their separation from a loved one. The vision is translated into a static garden made from stray zones, a scenic pond with riparian vegetation, a forest stock, and a profiled valley with wet and dry areas for nature development. The environment with is variations radiate calm and tranquility.

The large area facing the cafeteria is a lively and dynamic landscape which leads to a call for imagination. The various light gradations and the alternating wet and dry zones ensure a continuously evolving flora.

Near the water pond, a spatial work of slopes and mounds offers a stroll in a space intended for the dispersion of ashes. Slopes of different heights offer perspectives on the landscape while creating an intimate setting for a moment of recollection.

Aalst, Belgium
2018
5 ha
In collaboration with:
Kaan Architecten

© 2020 Erik Dhont