258

Malibu

The owners of this garden are art collectors and beside their wish to remodel the garden, they desire free and open spaces for art pieces, from their present and future collection.

Therefore, rooms which allow for liberty in the arrangement of new sculptures were designed. We drew a new central path into the garden, working with the differences in height of the terrain.

Excavating the ground in certain places creates the impression that the road traverses mounds, offering private and open spaces on the sides of the alleyways which are required for the art pieces.

Between a group of old trees, we built a playful wooden cabin supported by metal feet.

New pathways were designed for the garden. Flowing through the landscape, the pathways are made visible by a very subtle ornamental lighting system made of natural stone.

Regarding the plants, we decided to work towards a natural aesthetic, with indigenous plants planted on the mounds.

Malibu, USA
2007
2.5 ha
In collaboration with:
Hilgendorf architects

© 2021 Erik Dhont