467

Bruges

This garden is located in the center of a historic town near Bruges.

We preserved the original structure at the back of the house and proposed the planting of new borders of box and holly close to the existing rows of lime trees.

This green belt flows into the edge of a second, larger garden.

In the area where the two meet, one can sense a central point, a sort of middle ground where we placed six clipped yews in order to accentuate the meeting of the two gardens.

The presence of these living sculptures marks the access to the second garden. This area in particular, is conceived as a rustic oasis, connected to its historic surrounding while maintaining certain continuity between old and new.

We also added hazels and small to medium sized fruit trees to the existing number of tall trees.

The central lawn and bulbs are surrounded by volumes of clipped box, enhanced by accents of Syringa vulgaris and combined with informal planting of perennials.

The sober designed swimming pool integrates perfectly with its surrounding. All the materials that are used, such as Renaissance-style granite tiles and old bricks, have been chosen with this specific purpose in mind.

Bruges, Belgium
2008
2,8 ha

© 2021 Erik Dhont