680

Bavaria

The revitalization of the wide surroundings of a castle in Coburg, which has unceasingly been growing and evolving throughout the centuries, intends to reach a new balance between the historic building and its lands after decades of neglect.

One of the first interventions consisted in the design of the new paving placed outside the accesses to the castle. All its elements are made of local stone and cut into natural, organic shapes.

We have also drawn a new vegetable garden, where flowers and small fruit trees grow: the presence of this rectangular and simple space adds an informal touch to the general composition, and it gently gives a sort of bucolic character.

The castle grows somehow younger, and a new sense of unity arises.

The property is situated in a wet valley, mainly composed of meadows, and its borders are enriched by the presence of evergreen trees and big linden. The open spaces set multiple perspectives on the surrounding landscape, and they give structure to the place.

The stream bed of the existing creek has been slightly replaced, and its banks restored with specific vegetation: we treated the meadows as natural areas, and they are now able to attract all kinds of endemic fauna.

Bavaria (DE)
2010
1.3 ha
In collaboration with:
Gert Voorjans

© 2018 Erik Dhont