The 17th-century Chateau Diepensteyn was renovated to its original state and is now used as a place for receptions by the Palm Brasserie.

We have restored the original structure and the plan of the site while combining, for instance, the new function of the stud for Belgian horses.

A path for the horses visually invokes the fortifications with a composition of hedges and mass shrubberies of hornbeam, holly, and lilac.

There are a shallow ford and a footbridge for walkers. The canal at the boundary of the estate which has been filled in over time is again visually suggested by a planting of narcissi.

At the back of the château, we have installed a pleasure garden which reconciles the history of the garden with its present functions. It is composed of grass paths between hedges and massed plantings of holly, lilac, roses and hazel and high blocks of clipped hornbeam.

Some oaks and ash tree serve to accentuate the relationship with the landscape, at the center of the garden is a circular space with ten Nyssa sylvatica.

Steenhuffel (BE)
8.5 ha

© 2018 Erik Dhont